Veiledning før du kjøper ski

Post image

Annonse

Det har de siste årene skjedd mye i skimarkedet. De siste 3-4 årene har felleski tatt av og det blir mer og mer populært for alle som liker å gå på ski. Noen sverger likevel fortsatt til tradisjonelle smørbare ski. Er du usikker på hva du skal velge prøver vi å oppsummere forskjellene litt her.

Skøyteski er helt annerledes i spennet enn en klassiskski og felleski. Skøyteskia er mye stivere og er laget for å skyve ut til sidene og skape fart i skøytetak. Her er det også et stort spenn i dyre og rimeligere modeller, alt etter behov og nivå. De rimeligere skøyteskiene er ofte litt mykere, som gjør de lettere å styre. Racingskøyteski er stivere og har en enorm respons i skyvfasen. Det siste på skøyteskimarkedet er Atomic Redster S9 Gen S som er en ski med innsving, som gir en unik balanse og kraftoverføring i skyvet.

Felleski har de siste årene bare blitt bedre og bedre, og vinteren 2021 prøvde vi i NRP sport flere typer felleski som både hadde knallgodt feste og god glid. Nøkkelen for en god felleski er at den blir plukket på riktig måte. Det er vi i NRP spesialister på, og vi har et stort utvalg i felleski fra alle de store merkene som Atomic, Fischer, Madshus, Rossignol og Salomon. Spekteret dekker også alt fra tur-felleski for rekreasjon og rolige turer i marka, til racing-felleski som faktisk er så raske at de kan brukes på skirenn under riktige forhold. Vi tester mange typer felleski og kommer hver vinter frem til vår testvinner i hvert felleski-segment, så du som kunde skal være trygg på at vi selger et skikkelig produkt. NRP sport har også spenn-garanti, er du ikke fornøyd med felleskia vi har plukket til deg så plukker vi et nytt par.

 

Mange tror at felleski er helt vedlikeholdsfritt. Det stemmer ikke helt. Fellen på skien må renses og impregneres, spesielt ved bruk på skitten og gammel snø. I tillegg må glidsonen på skien glides en gang i blant. Produktene som lar deg gjøre dette enkelt og raskt får du selvfølgelig også kjøpt hos oss. Vi har hurtigglider, felleskirens, felleskiimpregnering og annet vedlikeholdsutstyr hos oss.

Vanlige klassiskski er ski man smører etter føret, og mange sverger fortsatt til denne skitypen. For konkurranseutøvere er dette fortsatt det foretrukne, og slik kommer det sannsynligvis til å være. Vi har også tradisjonelle langrennski for mosjonister og tur-gåere. Fordelen med denne typen ski er at man kan smøre den optimalt til det aktuelle skiføret. Ved hjelp av vår skikonfigurator og årevis med erfaring av skiplukk hjelper vi deg med å plukke riktig ski til ditt bruk og nivå uansett hvilken ski du velger. 

NRP Sport har et topp moderne skiverksted med to slipemaskiner og ansatte som er eksperter på sliping og prepping av ski. Vi sliper ski for toppløpere i Norgescup og Ski Classics og vår slipesjef har over 30 års erfaring med skisliping

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.