Om vinterdekk

Post image

Betalt annonseinnhold:

Når må jeg bytte dekk og hvilken mønsterdybde er påkrevd?

Og hva er egentlig nordisk gummiblanding?

I Norge selges det nesten bare vinterdekk med nordisk gummiblanding. Dette er en teknologi som gjør gummien smidigere også under svært lave temperaturer og dermed gir optimalt grep på nordiske vinterveier. Dette er årsaken til at vi i Norge generelt sett ikke anbefaler vinterdekk med europeisk gummiblanding, ei heller bruk av helårsdekk.

Piggdekk

Piggdekk kan kun brukes fom. 1. november og tom. første søndag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fom. 16. oktober tom. 30. april.

Viktig! Dersom føret krever det, er det tillatt å bruke piggdekk utenom disse datoene.

Bruker du piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul.

Piggfrie vinterdekk

Det er ingen tidsfrister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk. Husk dog at du som sjåfør har ansvaret for å ha tilstrekkelig gode dekk på bilen. Er du i tvil om dette, så stikk innom en av

, så sjekker vi dekkene dine.

Vær oppmerksom på at piggfrie vinterdekk på sommerføre har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt.

Hvem er DekkTeam?

DekkTeam er en nasjonal dekkjede som har satt søkelys på fagkunnskap, service og kvalitet siden den første butikken så dagens lys i 1993. I DekkTeam er vi 109 ansatte og omsatte i 2020 for 318 MNOK.

Kjeden består i dag av 25 heleide forhandlere og 58 DekkTeam Partnere over hele Norge.

Vår visjon er: Vi gjør veien tryggere og hverdagen enklere.

Vi i DekkTeam holder det vi lover og vårt arbeid gjenspeiler kvalitet, service og profesjonalitet med faglig dyktige medarbeidere.

Vi i DekkTeam leverer fullservice tjenester i alt fra salg av bildekk til dekkskift.

Med DekkTeams 5-stjerners dekkhotell, sjekker vi dekkene dine i god tid før ny dekksesong og kontakter deg før hjulskift.

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.