Norsk ferietips for de yngste.

Annonsebilag

Blir det norsk ferie i år og du trenger reisetips på hvor man kan reise med de minste? Lillehammer tilbyr mange attraksjoner og egner seg perfekt for en langweekend eller noen feriedager i sommer. Maihaugen på Lillehammer er et kulturhistorisk museum med friluftsmuseum og utstillinger, et distriktsmuseum for Gudbrandsdalen og Lillehammer med omkring 200 bygninger, blant annet komplette gårdstun fra husmannsplass til storgård.

Maihaugen er åpent på tross sitasjonen med Covid-19. Hver dag fra 1. juni til 31. august kan du ta med de minste på "Edderkoppbarnas forunderlige reise" eller blir med på et kongelig oppdrag for de yngste- Bli med å finne kongetyven med programmet "Ekornkongen på haugen og sølvkongene"

På Maihaugen bor det mange dyr, som er ute på beite om sommeren. Her på Maigården finnes det tradisjonelle husdyr som hest, kuer, sauer, høner , griser og kaniner.

Avslutt dagen med å prøve fiskelykken med bambusstenger til utlån i Breisjøen.

Hvis du trenger overnatting i Lillehammer anbefales Birkebeineren Hotell. Her for du rolige omgivelser og skogen rett utenfor døren. Hotellet ligger kun 10 minutter unna Maihaugen.

Birkebeineren.no kan du velge mellom overnatting i vanlige hotellrom eller i fine leiligheter. Du kan dermed velge om du vil bo på «tradisjonelt» hotell og komme ned til en hjemmelaget frokost hver morgen eller om du heller vil bo i egen leilighet med utstyrt kjøkken.