Børsene i Europa opp i dag – USA svinger

Post image

De Europeiske børsene, og Oslo Børs har vist oppgang for andre dag på rad. Den paneuropeiske børsindeksen Stoxx50 var opp 4% torsdag, og ligger hakk i hel fredag ettermiddag, 3,9% klokken 14. Dermed ligger de Europeiske børsene an til positive resultater i 3 av de 5 børsdagene denne uken, men rekylen klarer ikke å kompensere for den voldsomme nedgangen mandag og onsdag. Og ender svakt ned i totalen for denne uken.

Krisepakker fra regjeringer og reaksjon fra sentralbankene har hjulpet børsene litt på vei denne uken. På Oslo Børs har en liten oppgang i oljeprisen i tillegg til at Norges Bank satte renten drastisk ned fra 1% med 0,75 til historisk lave 0,25% førte til at Oslo Børs responderte umiddelbart opp. Hovedindeksen var opp til 704 poeng, for så å falle utover formiddagen. Til slutt endte hovedindeksen på 668,77, opp 0,22 for dagen, og en nedgang på 0,93% for uken totalt. Oppdrettsnæringen blør på børsen etter at flyforbindelser og logistikken setter kjepper i hjulene.

Rally på børsene i USA, de startet positivt. Oljeprisen beveget seg opp etter at Trump ville blande seg inn i oljepriskrigen for å beskytte amerikanske interesser. Men Dow Jones, NASDAQ og S&P 500 sliter alle med røde tall, og ligger litt i overkant av 1% ned under formiddagen i USA.

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.